Представители на строителни фирми, които изграждат Лот 4 на магистрала "Тракия" и Лот 2 на магистрала "Марица", протестираха в София, съобщава БНТ.

Те се сърбаха пред офиса на фирма-подизпълнител заради забавени плащания и се оплакаха, че от близо една година тя не им е превеждала парите за извършения труд и за наема на машините им.

По думите им това бави строежа на двата аутобана и особено на "Марица". Строителите се оплакаха, че семействата им гладуват и призоваха държавата да им помогне.

Прессаташето на фирмата-подизпълнител Марина Цветкова, която излезе при протестиращите, изрази недоумение от това, че строителите са дошли в София, тъй като по същото време има среща със строителните фирми край Ямбол. Работниците от своя страна заявиха, че за първи път чуват за такава среща и я определиха като поредната подигравка от страна на холдинга.

Цветкова обеща, че компанията ще работи за изчистване на противоречията.

Държавата няма нищо общо с противоречията между фирмите, тъй като превежда средствата на подизпълнителите в пълен размер, регулярно и без никакви закъснения, посочи от своя страна председателят на Агенция пътна инфраструктура Лазар Лазаров. Той увери, че ако се наложи, АПИ е в готовност да помогне за преодоляването на споровете.