Силовият министър Веселин Вучков официално обяви, че се издирва бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

Единственото, което може да се каже на този етап, е, че наистина от събота преди обяд по молба на съпругата му е обявен за национално издирване. Тя е подала такова искане с оглед това, че от петък в 18 часа той е в неизвестност, разясни Вучков.

Министърът подчерта, че не може да коментира дали се работи по версия отвличане.
Предполагам, че до ден-два ще има по-голяма яснота накъде отиват нещата, отсече министърът, като с това не даде шанс за повече въпроси по темата.

Припомняме, че новината за това, че ексшефът на ДАНС се издирва, беше съобщена по-рано днес от БНР, но не беше официално потвърдена от органите на реда.

Преди да излезе Сертов е оставил мобилните си телефони вкъщи и оттогава няма връзка с него.

Изчезналият бивш шеф на ДАНС Петко Сертов бил направил резервация за хотел, споделил негов близък пред разследващите случая, съобщава "24 часа", позовавайки се на свои източници.

Неговият близък твърди, че е присъствал на разговор на Петко Сертов по мобилния телефон, при който той си запазил хотел за уикенда. Не споделил обаче дестинацията, към която ще пътува.

Разследващите изчезването на шефа на ДАНС обаче са скептични към достоверността на сигнала, подаден от приятеля.

"Петко Сертов не е импулсивен човек, дори и най-близките му не знаят да има връзка, не става и дума за служебно пътуване, тъй като Сертов на практика не е работил нищо през последната една година", обясни негов бивш колега от ДАНС. Ако се е канил да пътува някъде, то по-лесно е било туристическата агенция, която е собственост на жена му, да направи резервацията. Въпреки това проверяват и сигнала на приятеля на Петко Сертов, който дал една от малкото следи за мистериозното изчезване на висшето ченге.

Припомняме, Сертов бе първият шеф на ДАНС - от създаването на агенцията през януари 2008 година до август 2009-та, когато постът му бе поет от Цветлин Йовчев. След това бе и в ръководството на БОРКОР.