Събрани са 1 053 000 подписа под "заповедта за уволнение на правителството" в кампанията "Аз съм европеец", организирана от партиите от формата ЕНП - ГЕРБ, ДСБ и СДС.

Това съобщи председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на кръгла маса в НДК под наслов "Публична и управленска алтернатива за европейска България - 2008", организирана от трите партии.

В проявата в НДК участват и организации от неправителствения сектор. Гости са представители от ЕНП.

"За това ние сме горди да съобщим, че от 6-ти до 20-ти септември събрахме 1 053 000 подписа, от които в София - 200 000, Пловдив 90 000, Бургас - 50 000, Плевен - 30 000, Русе - 30 000, В. Търново - 40 000. Освен големите градове показателен е примера, че имаше и много голяма активност в малките населени места", каза Цветанов.

"Днес кмета на село Марчево община Гърмен подписа заповед за уволнение на правителството и заявление за прекратяване членството си в БСП. Над 8000 подписа бяха регистрирани в Интернет", допълни председателят на ГЕРБ.

Успешното бъдеще на страната е нашата мисия, реализирането на която подготвяме сега. За да може всеки един българин да бъде убеден когато казва открито и без притеснение"Аз съм европеец", заяви Цветан Цветанов.

Трите партии от формат ЕНП декларираме, че ще работим за това всички български граждани да могат с гордост да кажат "България е достойна европейска държава", каза в заключение Цветанов.

Решението за националната протестна кампания на трите партии от ЕНП - ГЕРБ, ДСБ и СДС, беше взето на работна среща на 12 август в София. Беше решено подиската да старира на 6 септември - деня на Съединениято.

Идеята на десните партии е, че всеки гражданин може да се подпише под заповедта за уволнение като работодател. Подписката продължи до 20 септември в цялата страна.