Двама автоджамбази са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". През декември миналата година столични полицаи задържали Д.Т. на 27 г. и Ц.М. на 19 г. при поредния им опит да крадат части от лек автомобил в кв."Надежда".

Полицаите изяснили, че двамата са специализирани в кражбите на по-стари возила и части от тях. Оказало се, че на 12 декември те противозаконно са отнели "Опел Кадет" и с него тръгнали на обиколка из паркингите между блоковете в „Надежда". Успели да разбият „Ауди 80", от което отмъкнали касетофона и акумулатора, но когато се отправили към съседния автомобил, били задържани от патрул на местното РУП.


При разследването е изяснено, че предишния ден двамата са откраднали „Фолксваген Голф", който успели да разглобят на части и да ги укрият, приготвени за пласиране.

Справка в полицейските регистри показала, че Д.Т. е осъждан за кражба и е излежал 7-годишна присъда за убийство. Съучастникът му Ц.М. също вече е осъждан - за кражба на вещи и части от МПС и противозаконно отнемане на МПС.

След съвместните действия на служители от Второ и Трето районни управления и колегите им от СДВР -сектор "Престъпления, свързани с МПС" двамата вече са с постоянна мярка „задържане под стража".