Народните представители запазиха добрата практика от предишния парламент, а именно - всяка първа сряда на месеца премиерът и вицепремиерите да идват в сградата на властта за т.нар „блиц контрол".
Управляващото мнозинство не само продължи традицията, но дори и увеличи времето за въпроси към премиера и вицепремиерите от час и трийсет минути на два часа.

Припомняме, че от „БСП Лява България" многократно призоваваха новите управляващи да запазят този блиц контрол, който допринася за прозрачността на Народното събрание.
Социалистите дори настояваха той да бъде в рамките на три часа, а „златната среда" от два часа предложиха от Патриотичния фронт.

Блиц контролът бе приложен за първи път в предишния парламент, когато 90-те минути бяха за въпросите на 4-те партии, съставящи 42 НС. Сега партиите са два пъти повече, респективно и броят на въпросите, затова се налага и увеличаване на времетраенето на контрола.

Депутатите поспориха и заради предложението на „червените" блиц контролът да се провежда не в сряда, а в четвъртък.

Ентусиазирано народните представители решиха да работят извънредно в петък следобед докато не приемат изцяло новия си правилник за работа. Идеята и днес дойде от страна на ГЕРБ.