Кметът на Пловдив Славчо Атанасов отстрани от длъжност заместника си Георги Григоров.
В мотивите в заповедта за уволнение е записано "в интерес на работата".

Георги Григоров бе избран като представител на ГЕРБ.
В управлението на общината отговаряше за ресорите "Общинска икономика, екология и околна среда. Здравеопазване".

Припомняме, Атанасов спечели кметските избори в Пловдив, след като бе издигнат от ВМРО и официално подкрепен от ГЕРБ.

Председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ в Пловдив Йордан Кюмюрджиев заяви, че уволнението на заместник-кмета Георги Григоров е политическо. Коментарът му бе, че на ВМРО му трябват за управлението на Пловдив „послушни некадърници".

В момента има възможност равновесието в подредбата на заместник-кметовете (трима от ВМРО и трима от ГЕРБ) да бъде нарушено, ако кметът реши на мястото на Григоров да назначи свой съпартиец.

Това би било нарушение на коалиционното споразумение, но градоначалникът се явява работодател и решението взема той, коментират от ГЕРБ.

Георги Григоров коментира, че не е получил никакво обяснение за прекратяването на договора си и че причините според него са политически.
Григоров отрече да е жертва на конфликта между ГЕРБ и ВМРО, но посочи, че за 10 месеца кметът Славчо Атанасов не му е отговорил на служебния си телефон нитоедин път.

Икономическият заместник-кмет посочи, че съветници от групата на ВМРО са лобирали пред него за ново активиране на договора и компенсации за досегашния изпълнител по обновяването на автобусните спирки в Пловдив.

Според Григоров това е станало след решението му за прекратяване на контракта и за обявяване на нова обществена поръчка, за което правната дирекция не е направила необходимото.

ВМРО отхвърли обвиненията на ГЕРБ за политическо уволнение.
Според председателя на групата съветници Илко Илиев кметът Славчо Атанасов има сериозни причини за освобождаването на заместника си.

Илиев отхвърли и твърденията на Григоров, че му е оказван натиск от ВМРО за възобновяване на договора с концесионера на автобусните спирки, но обясни, че са водени разговори с вицекмета по проблема, тъй като за 10 месеца не е направено нищо за разрешаването му.