Премиерът Сергей Станишев днес се среща в Москва с председателя на горната камара на руския парламент - Съвета на Руската федерация, Сергей Миронов.  

В програмата на посещението са включени и срещи с президента Владимир Путин, председателя на руското правителство Михаил Фрадков, говорителя на руската Дума Борис Гризлов и патриарха Алексий II.

Акцент в разговорите ще бъдат двустранните отношения и актуални международни проблеми, газопроводът Бургас-Александруполис, изграждането на АЕЦ „Белене".

Програмата на премиера за деня предвижда той да посети Московския държавен университет, където ще се срещне с ректора академик Виктор Садовничий и ще изнесе лекция пред студенти, посветена на членството на България в ЕС, предаде БТА.

Следобед премиерът ще поднесе венец пред Паметника на незнайния воин и ще участва в среща с членове на "Клуба на главните редактори", организирана от генералния директор на ИТАР-ТАСС Виталий Игнатенко.

Премиерът и водената от него делегация ще разгледат изложбата "Старинни карти на България", организирана от Главно управление на архивите.

Заедно с премиера в руската столица е министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който след края на посещението ще излезе в отпуск заради скандала с директора на НСС Ангел Александров.