Студентката от Никопол Вероника Здравкова, чието тяло бе открито от рибар вчера в река Янтра, най-вероятно е била ограбена, тъй като липсват малка сума пари, бижу, мобилен телефон и документи. Вероника не е била изнасилена, съобщи лице, запознато с резултатите от аутопсията, пише "24 Часа". Най-вероятно силното течение на водата е разкъсало дрехите й.

Тя е тръгнала през безлюдни ниви към центъра на Велико Търново. Обяснила е на своя приятел, че отива да пие кафе със своя позната и отказала да бъде закарана. Най-вероятно крадци са проследили момичето от района на гара "Велико Търново" по пътя към мост над река Янтра. Старото съоражение свързва южния пътен възел на старата столица с нерегулирани земеделски имоти, които водят към гарата и веригата "Технополис". Проверено е било алибито на приятеля на Вероника и то категорично е показало, че той няма връзка с изчезването на момичето.

Досега подобни кражби и инциденти не е имало в този район, коментира служител на общината. Полицията е критикувана във форумите, че в този район няма осветление и хората могат да станат лесни жертви на крадци и престъпници. "Мястото, където е била нападната Вероника на практика е извън града. Това са ниви и те по никакъв начин не могат да бъдат осветявани", заявиха от общината.

След смъртта на момичето група  граждани на Велико Търново започват от днес да събират подписи, предаде БНР.

Те искат районът между Железопътната гара и Автогара "Юг", където е минавала студентката, да бъде осветен и оборудван с камери за видеонаблюдение.

Според тях, този маршрут често се използва и от други студенти във Великотърновския университет и от граждани и трябва да бъде обезопасен, за да се избегнат нови трагични случаи. В подписката ще се настоява и за нощни полицейски патрули в този участък. Тя ще бъде внесена в Общинския съвет. Всеки, който иска да подкрепи тези искания е поканен  на 4 март в 18 часа пред паметника ,,Майка България" в центъра на Велико Търново.