Вярваме, че голяма част от подкрепящите Ранобудните студенти са безкористни и искрени хора, но със сигурност някой от най-ранобудните окупатори бързо са ококорили очи пред хоризонта на личния интерес.

Това се казва в писмо, получено от медиите, с податели, именуващи се като „Неспящите студенти от Софийски университет „Св. Климент Охридски".

То е едно от поредните, които са за или против окупацията на СУ, но засилва впечатлението за нееднозначното приемане окупацията на Ректората.

Не искаме да всяваме смут, омраза, спекулации, интриги, разделение или нихилизъм в обществения ни живот - и без това те присъстват доста сериозно в него и нямат нужда от допълнителна подкрепа, се казва в писмото.

Ние, неспящите студенти, вярваме, че на България трябва да се служи честно и достойно и няма да позволим нечисти и нечестни хора да се обявяват за говорители на нацията, да се правят на революционери, да си правят автореклама и да залъгват множество хора, заставайки зад някакви красиви клишета и патетични фрази, заявяват авторите.

Според тях зад акцията стоят конкретни политически и икономически интереси, свързани с някои от известните бизнес и медийни кръгове, както и с определени политически формации.

Не смята ли уважаемата ни аудитория, че окупацията на студентите се разви и се развива много бързо? Смятате ли, че организацията на Ранобудните студенти може да се осъществи по този начин, без да има някакъв предварителен план, питат още неспящите.

А как ще коментирате светкавичната еволюция на исканията на ранобудните ни колеги. Как ще коментирате свръх активността на колегите ни, насочена към издаването на разнообразни декларации в един сравнително кратък срок, продължават въпросите.

В писмото изрично се пояснява, че авторите нямат никакви политически, идеологически или каквито и да било други пристрастия или зависимости. Не сме платени, не изпълняваме политически, партийни, олигархични, мафиотски или някакви други интереси, декларират още те.

Не сме и част от контрапротестиращите, които създадоха и най-вероятно ще продължат да създават неуредици в двора на Ректората.
Ние първоначално подкрепихме окупационните действия на нашите колеги като символичен акт срещу решението на Конституционния съд по казуса „Пеевски", олицетворяващо липсата на морал, съвест и справедливост в съдебната ни система и въобще в нашия общественополитически живот през последните двадесет и четири години, т.е. недоволството срещу задкулисието и олигархията, които отровиха живота на поколения българи, заявяват неспящите.

Става ясно, че те са имали своите съмнения за колегите си окупатори още в началото на акцията им, но окончателно са се усъмнихме в безкористността на действията им след въпросната декларация от 25-и октомври, което ни накара да направим свое собствено разследване по случая.