Мащабна полицейска операция е започнала в град Игнатиево, край Варнав ранните часове на днешния ден.
Има арестувани и продължава да се правят арести, потвърди пред Нова телевизия началникът на полицията в областта комисар Пашов.

Полицейската операция стартира след разследване на телевизията за лукса, в който живеят джебчии от региона. В разследването се включват схеми на покровителство над престъпниците от страна на охраната на МОЛ-Варна, но и от страна на полицията.

Следите водят към 3-то Районно управление на МВР в морската столицата.

Полиция е отцепила района на Игнатиево с луксозните къщи,

От рано сутринта се провежда акция на полицията и НАП. Спира се за проверка почти всеки излизащ от града автомобил.

Няколко жени от цигански произход са изведени с белезници.

„Арестите продължават, не искам да влизам в подробности", заяви шефът на полицията във Варна комисар Пашов, като се ангажира до края на деня да предостави повече информация.

Пред камерите Пашов призна, че „проблемът не е от вчера, а от години", той е бил „отчасти наясно" с него. Въпреки това Пашов отрече да е би наясно с „чадъра" над престъпността, разпъван от служители на МВР във Варна.

В 3-то РУП-Варна, което според джебчийките ги прикрива, вече тече проверка, стана ясно от думите на Пашов. „Най-вероятно в рамките на проверката тези твърдения ще бъдат доказани", посочи още комисарят, потвърждавайки разкритията на разследването за схеми на корупция в МВР.