В предизборната битка за предстоящия местен вот се включи и част от коалицията "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО".

От партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ) решиха да се регистрират в Централната избирателна комисия (ЦИК) сами за участие в изборите. Те внесоха 6 хиляди подписа на свои симпатизанти. Хората на Валери Симеонов заявиха желанието си за победа.

Лидерът на партията и съпредседател на ПФ разкри пред журналисти, че решението за отделна регистрация е взето от всички структури на партията. Според него това не означава вътрешно разклащане на коалицията ПФ.

"Патриотичният фронт е създаден специално за изминалите парламентарни избори и за парламентарната дейност на двете партии", припомни Валери Симеонов.

Той изтъкна, че на места, където няма разногласия с ВМРО може и да издигнат единни кандидати за общински съветници и кметове. Патриотите си поставят за цел да намерят едно достойно място.

На най-голяма подкрепа ще се надяват в родния за партията град - Бургас.
На въпрос на News.bg: "Какви ще са им предимствата пред кандидата на ГЕРБ, подкрепен и от Реформаторския блок - Димитър Николов", - лидерът на НФСБ Симеонов отговори: "Не бих желал да съм на негово място сега. Той не е успешен кмет. Бургас е градът, свързван с кражби и продажби".

По отношение на вътрешните размирици в РБ и посланията между тях и коалиционния им партньор ГЕРБ Валери Симеонов призна, че е спокоен от случващото се. "Ние не сме вкопчени в Народното събрание", коментира съпредседателят на ПФ съдбата на Фронта при евентуален разрив на коалицията.