Двама източници от френската полиция обявиха, че е открит сирийски паспорт в един от атентаторите самоубийци до националния стадион „Стад дьо Франс"", където се проведе приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Това съобщават АП и френска телевизия.

Двама от терористите са идентифицирани, уточниха от полицията. Единият от тях е сириец, а другият е французин.

По-късно стана ясно, че част от нападателите имат френски, египетски и сирийски паспорти. Френският вестник Libération пише, че е потвърдено, че един от терористите в „Батаклан" е френски екстремист, познат на полицията. Той е идентифициран по пръстовите отпечатъци.

Изданието пише още, че египетски паспорт е открит в един от нападателите до стадиона.

Германска медия съобщава, че в Бавария миналата седмица е бил арестуван мъж с оръжия и експлозиви, който твърди, че е свързан с атаките в Париж, въпреки че няма потвърждение от полицията.

Мъжът е задържан при рутинна проверка на 5 ноември на магистрала. В автомобила са открити „много автоматични оръжия, пистолети и експлозиви". Задържаният е от Черна гора.

Припомняме, вчера бяха извършени най-кръвопролитните терористични атаки в модерната история на Франция. 8 терористи убиха повече от 120 души и раниха над 200 при атаки в шест района на центъра на Париж.