"Има такъв документ, има такава проведена среща, но наличието на информацията, която е в документа не отговаря на информацията, която е публикувана. Името на г-н Борисов не фигурира в този документ".

Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Уточнението идва във връзка с документа, разпространен от лидера на "България без цензура" Николай Бареков, който по думите на Бареков, уличава Бойко Борисов в трафик на наркотици.

Самият главен комисар заяви, че това, което се разпространява, трудно би нарекъл документ.

"Пасажите за Борисов не фигурират в делото. Те са добавени. Делото е вадено един-единствен път и то през 2003 г.", заяви още Лазаров и побърза да уточни, че нито тогавашният главен секретар Бойко Борисов, нито вътрешният министър Георги Петканов, са вадили делото.

По-късно Николай Бареков отговори на Лазаров, като му благодари, че потвърдил истинността на документа за миналото на Бойко Борисов. Големият въпрос сега бил, според Бареков, в кой документ се съдържала истината - в този, който притежавал той, или в онзи, който е в архивите на МВР.

Обект на разработката в документа бил Бойко Борисов и нямало как в рапорта да е бил ваден или добавян пасаж само с неговото име. Името на Борисов се съдържало в документа пет пъти в различни пасажи, твърди Бареков.

"Това е все едно Лев Толстой да напише "Ана Каренина" без в романа му да присъства Ана Каренина", посочва ексжурналистът.

Нормалната логика показвала, че документът, за който Лазаров говори, е бил подменен в полза на Бойко Борисов, а не в негова вреда, защото през 2003 г. Борисов е бил главен секретар на МВР и може би се е старал да прикрие документи, свързани с миналото му. Трябва да се обяви защо този документ е бил ваден през 2003 г, кой е дал нареждането за работа с рапорта и защо му е бил нужен, настоява лидерът на "България без цензура".

"Иначе остават абсолютно основателни съмнения за още едно престъпление, което е извършено през 2003 г., а именно прикриване и фалшификация на архивни документи в МВР. Нека прокуратурата се самосезира извърши проверка на архивите на МВР, тъй като обществените очаквания за истината за връзките между политиците и организираната престъпност с огромни", завършва Николай Бареков.