Арменската полиция започна рано тази сутрин да разрушава палатковия лагер, издигнат от опозицията на площад „Свобода" в центъра на Ереван.

Около 6 500 привърженици на кандидата за президент Левон Петросян от 20 февруари протестират на площада срещу решението на Централната избирателна комисия и решението и да признае за победител Серж Саркисян. Протестът не е разрешен от властите, но до този момент полицията не се намесваше в протестните акции.

Самият Саркисян по-рано заяви , че властите ще бъдат изключително толерантни, но само до момента до когато с това не бъде злоупотребено и не се стигне до лоши последствия.

При раздигането на палатковия лагер днес не се съобщава за сблъсъци и постадали. По думите на очевидци на опозицията е дадена възможност да си тръгне от площада без полицаите да са употребявали сила. Околните улици обаче са били блокирани, за да не се даде възможност на частни автомобили да влизат в района на площада.

Арменската опозиция настоява за ново гласуване и предоставяне на лидерите й на телевизионно време.

По съобщение на опозицията Левон Петросян се намира на площада и разговаря с полицаите, участващи в акцията. Няколко от сподвижниците на Петросян обаче са в неизвестност. Опозицията планира протестна акция отново днес. Митингът обаче ще се състои в следобедните часове.