Екип на Спешна помощ е нападнат в Кресна, съобщава Нова телевизия. Това е поредното нападение над спешни медици. Роднини на пациент нападнали дежурните с викове и обиди посред нощ.

Скандалът станал заради 48-годишния Христо Димитров. Малко след полунощ мъжът вдигнал кръвно, а синът му повикал линейка. От телефон 112 обаче преценили, че случаят не е спешен и не изпратили такава.

Синът на Христо - Митко Димитров разказва, че докато се хранели и пиели на баща му му прилошало и паднал на земята. След като линейката не пристигнала, Митко качил баща си в колата и го завел в спешния център в Кресна, където започнал да буйства и да ругае, разказват медиците.

Фелдшерът Димитър Котрулев разказва, че Бърза помощ не е викана. Медиците натиснали паник-бутона, но полицията се забавила 15 минути, тъй като дежурни униформени има чак в Сандански. Митко отрича да е бил агресивен, но признава, че бил изнервен. А баща му се чувствал дискриминиран.

Това е пореден инцидент в спешното в Кресна. Лекарите разказват, че често са обект на агресия. Жалби в полицията обаче не смеят да подават, тъй като градът е малък и лесно могат да бъдат открити за саморазправа.

Час след случката с това семейство, лекарка от спешното е била нападната и от наркозависим.