Със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов за директор на новия Съвременен музеен център в кв. „500", или така наречения "български Лувър" в София, до обявяването на конкурс е назначена Слава Иванова. Тя е известен изкуствовед, съобщават от Министерството на културата

Слава Иванова беше директор на Националната художествена галерия в периода 2009 - 2013 г.

В края на 2009 г. e назначена за директор на НХГ. В периода 2009-2011 г. тя ръководи екипа на галерията, завършил успешно първата фаза на проекта за преустройство и реконструкция на сградата на Софийски Арсенал в Музей на съвременното изкуство, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

През 2011 г. тя работи и за откриването на нов филиал на НХГ в София, представящ изкуството от епохата на социализма със скулптурна експозиция на открито.

Родена е на 8.06. 1957 г. Завършила е 114-та английска езикова гимназия. Магистър по история на изкуството във ВИИИ „Н. Павлович".

Владее английски и руски език.

В периода 1987 - 1990 г. е редовен аспирант в Института за изучаване на изкуството - БАН. От 1990 г. работи като уредник в Националната художествена галерия. През 1995 г. специализира мениджмънт на музеи и галерии в City University, Лондон, по линия на Британския съвет. От 1996 г. е главен уредник на отдел „Съвременно българско изкуство" в НХГ. Организирала е десетки изложби, посветени на българското изкуство. Автор и съставител е на каталози за известни български художници.

Под нейно ръководство в Националната художествена галерия са уредени и ретроспективни юбилейни изложби на художници като Владимир Димитров - Майстора, Никола Танев, Захари Зограф, Георги Баев. Представителни експозиции на българското изкуство НХГ показва в Брюксел, Черна гора, Париж, Солун. В залите на галерията гостуват и изложби на майстори на модерното и съвременното изкуство от Франция, Великобритания, Япония, Р. Корея, Унгария, Турция.

През лятото на 2013 г. тя е наградена с орден за изкуство и литература на Министерството на културата и комуникациите на Република Франция.

Директорът на новия Съвременен музеен център Слава Иванова ще има двама заместници - изкуствоведите Яра Бубнова и Бистра Рангелова. Председател на Художествения съвет на новия Съвременен музеен център в кв. „500" ще бъде академик Светлин  Русев.