Партия „Ред, законност, справедливост" започва подписка сред избирателите във Врацас искането Марио Тагарински да се оттегли напълно и да напусне парламента.

От РЗС настояват за това след като Марио Тагарински напусна парламентарната групана РЗС, която съответно престана да бъде парламентарна група, тъй като няма необходимите 10 депутати.
Заради това и вчера депутатите от РЗС бяха отстранени от ръководните постове - зам.-председател на НС и председатели на комисии.

Димо Гяуров, който наследява Янев в комисията за обраб с корупцията, обясни, че изявленията на Яне Янев не са били съгласувани с неговите колеги, а и самите членове не са имали достъп да всички документи.
                            Още...

Според РЗС с напускането на групата Марио Тагарински се подменя вота на избирателите.

Припомняме, Марио Тагарински бе избран за депутат в 41-то Народно събрание от листата на РЗС във Врачански регион. Той стана депутат с малко повече от 3000 гласа или 3% от действителните около 104 000 бюлетини.

В интервюта след напускането на групата на Яне Янев Тагарински заяви, че неговата личност е причина РЗС изобщо да имат мандат от този регион и че реално той е инвестирал в партията.
В момента Марио Тагарински, както и всички депутати от РЗС са независими депутати.

Председателят на областната структура на партията Альоша Игнатов заяви, че подобно поведение е недостойно за български депутат.