Димитър Радев е много подходяща кандидатура за гуверньор на БНБ. Това мнение в подкрепа на номинацията на ГЕРБ изрази в интервю за БиТиВи бившият финансов министър в кабинета „Костов" Муравей Радев.

Припомняме, преди два дни ГЕРБ представиха евентуалния бъдещ гуверньор на Българската народна банка - Димитър Радев. Той е бил заместник-министър на Димитър Костов (настоящ подуправител в БНБ), а също и на Муравей Радев от правителството на Иван Костов. В момента Радев е ръководител на мисията за техническа помощ за страни от Източна Европа, Централна Азия, Близкия Изток и Африка в Международния валутен фонд. Радев има 21-годишна кариера в МФ.

Муравей Радев се учудва, че Димитър Радев е приел номинацията, тъй като за него „това било малко смяна на кон за кокошка". Бившият финансист номер 1 припомня, че при него Радев е бил първи зам.-министър и подчерта, че е водел най-важните ресори. Справял се блестящо.

Доказал се е и в Международния валутен фонд. По думите на Муравей Радев, Димитър Радев е изградил бърза кариера, като месеци от обикновен инспектор се е превърнал в ръководител на мисия в държави с най-тежките кризи. „Много е етичен. Консенсусна фигура - той е неутрален политически", заключи Муравей Радев.