Кметът на Неделино Стоян Беширов е отстранен от длъжност с решение на Окръжния съд в Смолян. Той е обвинен в длъжностно престъпление и нарушения по обществени поръчки, с което е ощетил бюджета на общината с над 900 хиляди лева.

На шестото поред съдебно заседание беше даден ход по делото. Определението на Окръжния съд стана факт при отсъствието на Стоян Беширов, който чрез адвоката си внесе молба да се даде ход по делото, тъй като е хоспитализиран в лечебно заведение.

Разпитани са нови девет свидетели, с които общият брой на свидетелите от Неделино става четиридесет и трима. Разследването продължава и във връзка с още обществени поръчки.

Повече от час продължиха пледоариите на държавното обвинение и защитата, след което съдът се оттегли, за да вземе решение и определи, че отстранява кметът Стоян Беширов от длъжност, а решението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

След съдебното заседание адвокатът на Стоян Беширов - Манол Чакъров, беше лаконичен и подчерта, че ще обжалва решението.