Иван Костов е агент на руските служби, той е инфилтриран.

Това обяви бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Васил Филипов в студиото на БиТиВи.

По думите му обаче е малко вероятно руските служби да са очаквали, че той ще поведе десните сили в България.

Обосновка на твърдението си Васил Филипов не даде, като обясни няколко пъти, че „достатъчно доказателства са самите действия на Иван Костов".

Всичко което е правил, е било в негов личен или в интерес на Русия", отсече Васил Филипов и предложи организирането на пресконференция, на която „веднъж и завинаги да приключим с Костов".

В светлината на това твърдение според Филипов всички „необясними действия" на Иван Костов добиват яснота.

Градският съвет на СДС - София e взел решение за широко дясно обединение, в което да не се допускат "лидери, разцепили СДС и българската десница".
                      Още...  

Ще бъде голяма грешка на десницата, ако се хване с него, допълни още Филипов.

Костов съсипа всички наши надежди и ни лиши от възможността да завием във вярната посоки навреме", коментира Васил Филипов, въпреки че призна, че е бил напълно лоялен към правителството и страната по времето докато е бил изпълнителен директор на „Булгаргаз" - 1997 - 1998 година.

По думите му в момента в България има изкючително малко честни опозиционери.

Васил Филипов коментира и очакванията за втора газова криза. Според него тя е напълно вероятна и почти сигурна, тъй като е заложена в унизителните за Украйна условия на договора, подписан на19 януари.

„Аз четох този договор и той е направен напълно, за да си посипе Украйна главата с пепел", коментира Филипов.

Според него не може да няма и допълнителен анекс, който да изменя условията и дори да посочва, че горното не е валидно.

Според коментара му пълно безумие е било раздържавяването на електропреносната мрежа по времето на правителството на НДСВ.
„Не може държавата да създава изкуствени частници, обявявайки че това е дясна политика, а в същото време да не запазва механизми за защита на населението от тези частни монополи".

Според Васил Филипов властта на Държавната комисия по енергийна и водно регулиране и Шушулов е напълно формална и много от решението, въпреки че са представени като закони, по никакъв начин не могат да се наложат.


По думите на Васил Филипов сметките на Топлофикация - София са напълно измислени, но и самият подход към абонатите и напълно погрешен.
Филипов посочи още, че исканията за вдигане на цената на електроенергията от юли месец са напълно необосновани.