Подсъдимият като поръчител на две убийства на групата на "Килърите" бизнесмен от Велико Търново Георги Вълев и адвокатът от Варна Пламен Луков са осъдени да платят 140 хиляди лева държавна такса. Това са разходите по гражданското дело срещу двамата, водено във Великотърновския окръжен съд по искове на акционери в бившата "Тракия банк".

С договори от 2006 и 2007 година акционерите упълномощили Георги Вълев да ги представлява по дела срещу ДЗИ банк, която е поела активите на фалиралата "Тракия банк". Вълев и наетият от него адвокат Луков начислили над 11 милиона лева хонорари за правна помощ по делата срещу банката за сметка на акционерите, които обаче не са им давали такива права.

През февруари тази година Георги Вълев бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок в наказателно дело за злоупотреба с доверие на акционери на бившата "Тракия банк".

Припомняме, Вълев бе задържан в Арбанаси през месец октомври миналата година за поръчителството на убийството на Румен Рачев, както и за побоя, палежа на колата и убийството на Петър Лупов. Според прокуратурата Георги Вълев склонил Петър Стоянов - Сумиста от "Килърите" да организира убийствата на Рачев и Лупов, осигурил средства за тях и освен това давал съвети и разяснения, свързани с престъпленията.