Административният съд в Пловдив спря изграждането на спортно-развлекателен и туристически комплекс за 60 милиона евро в град Баня.

Комплексът трябваше да бъде изграден от смесено търговско дружество в град Баня с фирмата на бизнесмена Христо Ковачки „Баня голф енд спа резорт".

Пловдивският съд отмени решението на общинския съвет на Карлово от лятото на 2007 година за учредяване на това дружество.

В публично-частния проект община Карлово се съгласи да апортира спортна зала, хотелски комплекс, спортен полуинтернат, спортен комплекс и терени.

Според магистратите обаче общинските съветници нямат право да преобразуват тези имоти от публична в частна общинска собственост, след като не са сменили тяхното предназначение.

Жалбата срещу решението на общински съвет Карлово е внесена в съда от фирмата - конкурент на Ковачки за изграждането на голф и спа - комплексите в Баня "Роуз Вали инвестмънтс" със седалище в Люксембург, съобщава радио Пловдив.

Реализацията на проекта бе стопирана от кмета на Карлово Найден Найденов, който обяви, че няма да допусне представителите на Ковачки във владение в новото дружеството, докато не преминат съдебните дела.

Решението на Административния съд в Пловдив подлежи на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.