Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заспа по време на последната реч на Барак Обама, съобщава американският телевизионен канал ЕйБиСи.

Журналисти и политически коментатори бяха разделени в мненията дали Байдън е заспал или не. Някои твърдят, че вицепрезидентът, под влиянието на речта на Обама, очевидно е станал "сънлив" и дори задрямал.

Те негодуват, че вторият човек в държавата си е позволил такива слабост по време на обсъждането на една от основните икономически задачи пред САЩ - намаляване на бюджетния дефицит.

В същото време, други са убедени в компетентността на 68-годишния Байдън. Според тях вицепрезидентът е затворил очи, за да се съсредоточи върху речта на своя началник или просто за момент се е замислил.

От своя страна, бившият губернатор на Арканзас, Майк Хъкаби предполага, че Джо Байдън е затворил очи, за да се помоли за реализацията на плана на президента.

Барак Обама представи плана си за намаляване на бюджетния дефицит в сряда, 13 април. Речта на държавния глава в университета "Джордж Вашингтон" продължи 44 минути.