Окупацията на Ректората СУ остава. Това решиха окупаторите от зала 272 в СУ, минути, след като Академическият съвет ги призова да намерят друга форма на протест и да не пречат на Университета в мисията му.

Студентите окупатори в ректората излязоха и отидоха до оградите при колегите си. И от двете страни на оградата се чуваха викове „Оставка" и „Ние сме с вас".

Студентите се събраха, за да покажат колко са много - около 100-150 души така да затворят устите на критиците, че шепа хора са окупирали СУ.

Няма да се откажем, заканиха се младите. Не се обмисля друга форма на протест, както призова ректорът. Това е формата, формата е успешна, категоричен бе Румен Стоев. 4 месеца бяха по-меките форми, поясни той.

По думите му обществото или ще застане зад студентите, или с мълчанието си ще подкрепи депутатите в 42 НС.

Румен Стоев припомни как преди дни студенти внесоха в НС плакат с един въпрос „Не ви ли е срам". Сега този въпрос според него се отнася за ръководството на Алма матер.

Окупацията ще продължи до пълен успех - оставка на кабинета „Орешарски". Даваме пример на нашите колеги, ако се откажем, ще се превърнем в провалени, коментира и Ивайло.

Няма как да спрем, ние ще бъдем до край, докато победим, защото България е на младите, а не на тези, които говорят и нищо не правят, смята той.