Ограничения в движението на автомобили в столицата се въвеждат заради престоящите протести.

Ограниченията ще са валидни от 14 до 16 включително.

От 10.00 ч. до 18.00 ч. днес поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти:

Зала "Христо Ботев", ул. "Осми декември", ул. "Росарио", ул. "Проф. Г.Брадистилов", бул. "Климент Охридски", бул. "Драган Цанков", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" до площад "Народно събрание", а за времето на провеждане на протеста цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на
бул. "Цар Освободител", от бул. "Васил Левски" до ул. "Г.С.Раковски".

По искане на организаторите придвижването на участниците в протеста от "Студентски град" до пл. „Народно събрание" ще се осъществи с градския транспорт. За това автобуси 280 и 94 ще се движат по действащото разписание.

На площада се очаква да се съберат протесиращи от Сдружението на настоящите и бъдещите майки, студенти, земеделски производители и еколози.

Над 1000 служители на реда от Столичната дирекция на вътрешните работи, областни дирекции на МВР в страната и жандармерията ще охраняват обществения ред.

Припомняме, преди два дни на пресконференция организатори на днешния протест потвърдиха, че са провели разговори с пенсионерски организации, които са били поканени.
Организаторите отрекоха слуховете, че на протеста ще присъстват и футболни фенове и агитки, които да увеличат напрежението и да провокират развитието на т.нар. „кървав сценарий".

Бургас и Пловдив ще подкрепят протестиращите в столицата.

В Пловдив ще се проведе студентско шествие. То ще тръгне от пловдивския университет „Паисий Хилендарски", ще премине през Техническия университет, площад „Централен" и паметника на Съединението, за да завърши с митинг пред Областната администрация.