Самоубилият се Стойчо Стоев бил шофьор на депутат в 41 НС. Това съмнение хвърли
опозицията по време на споровете за удължаване срока на работа на комисията за
полицейското насилие.

"Моля, г-н Найденов, тъй като сте от Перник, да потвърдите, че един от членовете на комисията на г-н Ципов е дал интервю, в което е излъгал, че поемните лица са били вътре в апартамента, когато се е застрелял Стойчо Стоев. Моля да потвърдите това. Знаете ли какви са отношенията между Стойчо Стоев и този човек, дали му е бил шофьор и близък приятел", обърна се Иван Костов към червения депутат Ангел Найденов.

"Има достатъчно основание да се каже, че член на комисията от Перник е имал достатъчно контакти със Стоев и те са достатъчно основание според мен да се постави под съмнение обективността на неговата работа", отговори червеният депутат.

Най-вероятно става въпрос за депутата от РЗС (сега независим) от пернишкия избирателен район - Димитър Колев.

Председателят на комисията Красимир Ципов поиска удължаване на срока за работата на комисията с 30 дни поради необходимостта от технологично време.
"Оказа се, че нямам достъп до тази секретна комисия. Комисията трябва да отвори този достъп до народните представители", оплака се Христо Бисеров от ДПС, член на алтернативната комисия. "Защо не ни дадете възможност да четем вашите заседания", попита той.

Красимир Ципов покани колегите си от опозицията да се включат в заседанието на комисията, чийто председател е той.

Михаил Миков от БСП пък коментира, че всеки депутат има достъп до информация от заседанията на другите секретни комисии за ДАНС и вътрешната, дори без да е техен член.

"Конституцията казва, че имам равни права на достъп до информация, всички имаме достъп до класифицирана информация. Искам да упражня конституционните си права", настоя Иван Костов и попита: "Какво крие комисията на Ципов?".

"Моля ви, г-жо председател, поставете на мястото му г-н Ципов и неговите колеги и ни дайте възможност да упражним правата си на народни представители", настоя Костов, обръщайки се към парламентарния шеф Цецка Цачева.

Това е лъжа, никога този човек не ми е бил шофьор, заяви от парламентарната трибуна Димитър Колев. Той обясни, че от 2001-2003 е ползвал шофьор, но това не е бил Чочо. Ще търся съдебна отговорност за клевета, закани се Колев.Никога по никакъв начин той не ми е бил шофьор, категоричен бе Колев. Не съм се возил с него в рейс, самолет, влак. Познавам го по физиономия, призна Димитър Колев.

Стана ясно, че независимият депутат познава приятелката на Чочо, с която той е живял на семейни начала 5 години. Тя е била технически сътрудник по времето, когато Колев е бил технически секретар на гражданско сдружение.

Колев смята, че името му е намесено днес в НС по този повод, защото е от Перник. Той подчерта, че Чочо никога не е работил за него.

Колев обясни, че е разговарял освен с приятелката на Чочо и със семейството на Мирослава. Приятелката на Стоев той нарочно е поканил за разговор в депутатския си кабинет, за да се знае в кой ден и колко време е разговарял с нея.

По думите на депутата приятелката на Чочо все още е в стрес от случилото се. Тя е знаела, че Стойчо Стоев е имал оръжия, но тя не е имала достъп до касата, в която той е криел оръжията си.

Припомняме Стоев се самоуби по време на обиска в деня, в който призна и разказа за отвличането и убийството на Мирослава от Перник.