Изпускането на язовир „Копринка" продължава и днес, тъй като заради обилните валежи е достигнат максимумът. При изпускането на язовира обаче има опасност от наводнения по поречието на река Тунджа. Жителите на селата покрай реката са информирани, както и животновъдите, които използват за паша ливадите край Тунджа, съобщава БНР.

Свлачища се активизираха заради обилните валежи в района на община Неделино, но се разчистват. Временно е ограничено движението по път 86 Асеновград-Смолян в района на Бачково. Обходният маршрут е през град Девин.

Вчера се усложни обстановката във видинските общини Чупрене и Ружинци. Някои села в двете общини останаха без ток, други са без вода.

Днес река Горни Лом вече се е върнала в коритото си, но последствията от пороя остават. Според местните жители, подобна ситуация не е имало от 80 години. Продължава отводняването на къщи, дворове в засегнатите селища, каза кметът на общината Ваньо Костин. По думите му днес ситуацията вече се е успокоила. Дъждовете са спрели вчера следобед и нивото на реката постепенно е започнало да пада. Наводнени са къщи и дворове, отнесени са мостове. Наложила се е евакуация на циганските махали в Чупрене и Горни Лом.

Общината остава в бедствено положение. Очаква се то да бъде отменено до два дни.

След интензивните валежи в община Георги Дамяново, област Монтана, обстановката се нормализира. Във всичките селища от общината има ток и вода, пътищата са разчистени и има достъп с автомобил.