Липса на комуникация между министър-председателя и министъра на вътрешните работи е причината за оставката на Веселин Вучков.
Това заяви пред БНТ Красимир Каракачанов, зам.-председател на НС и съпредседател на ПФ.

По думите му обаче моментът за подаването на тази оставка не е бил подходящ.
„Това поражда част от хипотезите, че има някакъв заговор - точно в деня, в който шефът на ФБР е в България и в същото време правителството говори за „Набуко", това дава повод за съмнения за специфични заговори. Според мен няма такова нещо." - коментира Каракачанов.

Патриотичният фронт ще подкрепи предложението на министър-председателя за министър на вътрешните работи в лицето на Румяна Бъчварова, посочи Каракачанов.

"Ние от Патриотичния фронт сме много лесни за прогноза, тъй като си заявяваме позициите публично, предварително и коректно",  категоричен беше той.

Според Красимир Каракачанов, на управляващата коалиция на този етап й липсва нормалният диалог.
"Няма място за сръдни. Когато искаш да направиш нещо добро - имаш партньори, трябва да го коментираш с тях. Ако има нужда - да ги убедиш. Ако не си прав - приеми техните аргументи." - поясни той.

Красимир Каракачанов подчерта, че Патриотичният фронт ще държи на това проблемите с битовата престъпност да бъдат решени. Сигурността на държавата не може да се простира само в големите градове и то в центровете им, защото в периферията се случват ужасни престъпления, като убийството на Вероника.