Двама души са задържани за убийството на 20-годишната Петя Тодорова. Това са нейните приятели - Емил на 19 години и Михаил на 23 години. Момичето е намерено от разследващите в бетонна шахта в местността „Смардана" в столичния Западен парк.

Сигналът в полицията е подаден на 5 март от родителите й. След като момичето не се прибрало предният ден, тя била забелязана от баща й в квартала, в който живее - "Обеля", да се мотае с двамата задържани. След като е подаден сигнал, веднага започва нейното издирване и в ранния следобед на 5 март случаен минувач съобщил за намерения труп.

Установено е, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. След като са задържани младежите, те са направили пълни самопризнания и са насочили полицаите към основния им мотив - момичето било бременно от Емил.

Георги Тотков от „Криминална полиция" обясни по време на брифинг в СДВР, че убийството било предварително планирано, след като ден по-рано - на 4 март, Емил разбрал от Петя, че ще става баща.

Стана ясно обаче, че момичето е имало сексуален контакт и с двамата задържани, но твърди, че детето е от Емил.

Двамата се уговорили какво да правят и я поканили на среща, след което я убили в парка, като я ритали и удряли с юмруци, използвали като помощни средства и дървета. След като момичето издъхнало, те го изхвърлили в шахтата в местността „Смардана", която познавали от преди това.

„И двамата са имали мотив за убийството", подчерта Тотков. Той добави, че задържаните люлинци са криминално проявени за кражби. Михаил работел на бензиностанция, а Емил бил безработен, като малко преди убийството се явил на интервю за работа също на бензиностанция.

За убитото момиче родителите разказват, че било тихо, че почти не излизало от вкъщи. С Емил и Михаил се запознали преди 2-3 години по интернет. По време на разпитите нито един от двамата не е казал, че съжалява за извършеното.

Един от задържаните е циганин, но от полицията отказаха да уточнят кой точно.