Още днес по обяд ще бъдат оповестени оставките на полицаите, които са ръководили акцията по арестуването на семейство Начкови от Мировяне.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се включи по телефона в ефира на  БиТиВи, след интервю със семейството.

Семейството се оплака, че срещу тях е упражнено насилие по време на полицейска акция. Домът на Петър и Малина Начкови беше обискиран на 21 януари, а двамата бяха арестувани. При акцията на МВР в село Мировяне са участвали 20 униформени.

При акцията са намерени 5 кутии цигари без бандерол.

„Вълнува ме непрофесионалното водене на полицейската операция, за което още днес ще поискам няколко оставки и всички тези, които са ръководили тази т.нар. операция, трябва да си заминат не след проверка, а по надлежния ред. Чакам министърът да дойде и се надявам до обяд да ги оповестим", каза Борисов.

„Не може да отиват, видно при жена и мъж, които не могат да окажат съпротива, да ги арестуват 25 души с маски, да ги свалят по земята, след като спокойно могат да отидат двама души - добър ден, СДВР, елате в автомобила, ето ви документ от съда. Отиват, проверяват - нямаме ключ от вратата - викат поемни лица, изчакват, ако не отворят, тогава има ключари в МВР - отварят, влизат, проверяват
", коментира още премиерът.