Бруклинският литературен фестивал (Brooklyn Book Festival) кани на своето десето издание българския писател Георги Господинов сред световните си участници.

Специалните събития на фестивала се случват в един ден - 20 септември. Точно в 12.00 българският автор ще дебатира заедно с новата звезда на чилийската литература Алехандро Замбра, смятан за наследникът на Роберто Боланьо, и мексиканската писателка Гуаделупе Нетел. Водещ на дискусията е редакторът от „Венити Феър" Андерсън Тепер.

Сред чуждестранните гости са още Салман Ружди и Ласло Краснохоркай.

Припомняме, с появата си тази пролет американското издание на „Физика на тъгата" (превод Анжела Родел) предизвика интереса на едно от най-недосегаемите издания в света - „Ню Йоркър".

На 24 септември желаещите да се срещнат с Георги Господинов ще имат още една възможност. В известната бруклинска книжаница Community Bookstore от 19.00 писателят ще говори за американското издание на „Физика на тъгата" с Алберто Мангел, писател и есеист, приятел на Борхес, известен у нас с мащабната си „История на четенето".
В същата книжарница две седмици по-късно представя най-новия си роман Орхан Памук.

Американският тур на "Физика на тъгата" всъщност започва на 17 септември в Чикаго. Там в известната книжарница Seminary Co-op от 18.00 e срещата с чикагската публика.