Няма прегрупиране на политическите сили в парламента. Това категорично заяви в интервю за Нова телевизия шефката на Народното събрание Цецка Цачева.

Запитана дали ДПС е стратегически партньор на това правителство, тя заяви, че начинът, по който се води диалогът в парламента, изключва това твърдение.

Според Цачева тезата, че става дума за поемане на нов дълг е дълбоко погрешна. По думите й, това е необходимото и възможното, което е трябвало да се случи, за да може държавата си поеме глътка въздух, да осигури плащанията, които са изключително важни за бизнеса и българските граждани.

Тя посочи, че голямата драма била дошла от това, че не е станало ясно още в началото, че тази сума се поема за един тригодишен период.

Относно намерението на Георги Първанов да подаде оставка от АБВ заради гласуването на парламентарната група по повод дълга, тя е на мнение, че позицията му е факт.

На въпрос кога за последно е плакала, парламентарната шефка сподели, че това е станало когато е изпратила сина си да учи в чужбина.