1154 румънски агнета, конфискувани при полицейска акция, са заклани и ще бъдат дарени днес на социални домове. Те са били предназначени за незаконен износ за Турция като български.

Агнетата ще бъдат дарени на 164 социални домове в страната, където са настанени 11 000 човека. Акцията е организирана съвместно с Българската агенция по безопасност на храните и Агенцията за социално подпомагане.

Решението е взето след консултации между вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Припомняме, практиката за даряване на конфускувани от БАБХ агнета на социални домове в странта започна през март месец миналата година. Тогава министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов подари на дома за възрастни хора в столичния ж.к. „Дървеница" по случай националния празник 3-ти март 18 конфискувани агнета.  Министърът съобщи, че такава ще бъде политиката и оттук нататък - когато толкова големи количества бъдат заловени, те да бъдат дарявани на домове за възрастни и домове за деца, лишени от родителска грижа.