Съквартирантката на жестоко убитата във Варна Радостина Евтимова е имала близки отношения със заподозрения за убийството Георги Цветанов.

Това стана ясно по време на разпита на Живка Иванова като свидетел по делото, информира Днес плюс.

Живка разкри много интересен факт, който до сега тя не е споделяла пред никой.

На 11 март - дни след инцидента и ареста на Георги, тя е получила съобщение в Skype от профила на Жоро (профилът, използван Георги Цветанов - б.ред.), който била присъединила като приятел в контактлистата си.

Човекът, който й писал не се представил, но я попитал дали архива от Skype може да се използва като доказателство в съда.
След това й задал въпрос "Жоро човек ли е?" Второ съобщение от същия Skype Живка е получила на 11 юни 2009 г.

Младото момиче призна, че известно време с Георги, с който също учи в един курс заедно с убитата Радостина, е имала по-близки отношения - като прегръдки и целувки, но отрече да са стигали до полов контакт.
Тя каза, че е нямала чувства към него нито преди, нито пък сега.

Живка разказа, че преди да се нанесе да живее при Радостина, Георги на няколко пъти е проявявал желание да остава да нощува в предишната й квартира под предлог, че няма къде да спи.

Тя му отказвала с обяснението, че живее със съквартирантка в стаята. Състудентката на Радостина не скрива факта, че Георги употребявал наркотици - пушил марихуана.

Пред съдебния състав Живка разказа, че ден преди фаталния инцидент е отпътувала за родния си град Каварна.
Тя допълни, че знаела за събиране на колегите си, но не била на ясно с подробностите, тъй като смятала да си ходи за почивните дни, което било традиция при нея.