Заместник-председателят на НС Мая Манолова приема позитивно провала на актуализацията на бюджета. Това е за добро, защото иначе държавата щеше да бъде натоварена с 3,5 милиарда допълнителен дълг, който не е необходим на държавния бюджет, коментира в кулоарите на парламента тя.

По думите й вчерашните атаки на червените били успешни, защото социалистите показали на гражданите „бабуването на новата коалиция между ГЕРБ и ДПС".

Това уплаши Борисов, той даде крачка назад и слава Богу, планът, който бяха замислили, няма да се случи, доволна е Мая Манолова. Тя е доволна и че няма да се гласува предложението на опозицията да се издаде генерално пълномощно на бъдещото служебно правителство да си сключва международни договори за поемането на дълг.

Днешното изявление е победа за Коалиция за България и прът в колелото на новосформираното партньорство между президента, ДПС и Бойко Борисов, каза още червената депутатка.

Тя обаче не изключи поредно бъдещо партньорство между БСП и ДПС. В политиката никога не се казва „никога", категорична е тя, но обясни, че БСП няма да позволи да й извиват ръцете в интерес на малки олигархични групи.