Премиерът Борисов, съпроводен от културния министър Рашидов откри ремонтирания сатиричен театър „Алеко Константинов" в столицата.

Посрещнат от тълпа журналисти и няколко звездни имена на Сатирата, сред които Стоянка Мутафова, Борисов сподели, че проектът е една от най-добрите културни инициативи за последните години.

Според него на културата трябва да се обръща повече внимание и изключително много се радва, че все още има толкова актьори с ентусиазъм да забавляват хората и да се отдават на изкуството.

Премиерът специфично подчерта, че много се радва да види на събитието актрисата Стоянка Мутафова, която от своя страна подчерта, че театърът е нейният живот и животът е нейният театър.

Новият шеф на театъра Калин Сърменов (познат като Милото от нашумял наш сериал) разведе гостите, а премиерът не пропусна да инспектира седалките в салона, посядайки на една от тях с репликата - „Аз предвидливо седнах, защото знаех, че Вежди ще говори много кратко".

Министърът на културата пък използва случая да награди с грамота за цялостен принос активния културен деец Иван Попйорданов и благодари на всички свои колеги от актьорската гилдия за отдадеността им към изкуството и публиката.

Рашидов отбеляза, че никога досега в културата не е инвестирано толкова и изтъкна, че това е 7-мата по ред театрална сграда, която се ремонтира изцяло. По думите му в момента се работи по операта в град Русе, както и по множество културни центрове в цялата страна.

Проектът е на стойност 739 153 лева и е съфинансиран от европейските фондове на стойност 628 284 лева. Ремонтът включва пълна подмяна и модернизация на осветителната система и подобряване на ефективността на електроакустиката.