Изпълнителният директор на ЛЕВ Инс Стефан Софиянски повежда листата на коалиция „ГОРДа България" в 25 МИР София.

Припомняме, „Горда България" включва партиите ГОРД, "Обединен блок на труда Български лейбъристи", "Съюз на патриотичните сили "Защита" и "Свободен народ".

В интервю за радио К2 Софиянски уточнява, че собствениците на „ЛЕВ Инс" са направили всичко възможно, за да предотвратят напускането му.

Освобождаването му като изпълнителен директор обаче ще бъде вписано в Търговския регистър всеки момент, което ще позволи да участва в изборите.

Предложението да се включи в политиката е дошло от проф. Боян Дуранкев - номинацията на Гражданската листа „ГОРДа България" за министър-председател.

Аз съм част от екипа на проф. Дуранкев, който работи по икономическата програма на „ГОРДа България", която ще бъде представена съвсем скоро. Предложение от човек, който знае и може да изведе България от блатото, в което сме затънали, е невъзможно да бъде отказано, коментира още Софиянски.

Той подчертава, че причината да влезе в политиката не е Алексей Петров. Освен лична, причината е и респектът към личността на проф. Дуранкев, заявява Стефан Софиянски.