Като незаконно и неприемливо определи Димитър Стоянов решението за изключването му от "Атака". Пред news.bg той обясни, че единственият орган, който може да се произнесе за подобно нещо, е Националният сбор на партията.

Стоянов подчерта, че само тази структура решава въпросите за членството на хората от централното ръководство като председател и заместник-председатели.

По думите му заседанието на Централния сбор, на което той също е член, е свикано „истерично и посред нощ", без той самият  да бъде уведомен и по този начин е в разрез с устава на партията.

На въпрос дали ще остане в редиците на Атака, Стоянов беше категоричен: Аз се считам за член на Атака и заместник-председател на партията.

Относно искането за оставка на Волен Сидеров, той коментира, че това е нормално право. Припомняме, евродепутатът и доведен син на Сидеров поиска оставката на лидера заради разгрома на партията на изборите.

Стоянов припомни,  че през 2009 г. много хора в редиците на социалистите са настоявали за оставката на лидера на БСП Сергей Станишев, но никой от тях не е бил изключен. Излиза, че бившата комунистическа партия е по-демократична от Атака, подчерта още атакистът и допълни -  това трябва да е сигнална лампичка за българското общество.

Стоянов още един път изтъкна, че е настоял за оттеглянето на лидера на партията заради резултатите от вота.

На въпрос как ще коментира днешното изказване на Волен Сидеров, който обвини Стоянов, че е извършил преврат заедно с премиера Борисов, зам.-председателят на националистите попита на свой ред къде са аргументите на лидера за подобно твърдение. Той отново упрекна Сидеров в своеобразен заговор с ДПС заради подписката до Конституционния съд във връзка с касирането, където народните представили от „Атака" са се подписали редом с тези на Движението за права и свободи.