Състезателите ни в престижното рали Париж-Дакар са изненадани и пестеливи на коментари по случая със заловените 1400 кг чист боливийски кокаин във Франция.

Припомняме, коката бе заловена в камион, натоварен с гуми от ралито. В схемата се появи името на състезателя в ралито и общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Атанасов е категоричен, че неговият камион е проверен и чист. В хода на разследването в офисите и дома на общинаря бяха извършени обиски като разследващите са установили унищожаване на документи в един от офисите на Алексиев.

Общинарят твърди, че това са копия от документи, свързани с работата му в СОС и смята, че замесването му тази история е по икономически причини, тъй като с дейността си в бюджетната комисия на Столична община сигурно е накърнил нечии интереси.

Нашите коли и камионът включително не бяха разпечатани, така си тръгнахме, каза Тодор Христов, началник-щаб на отбора ни. Според него камионът е много малък и няма как да се съберат толкова гуми, в които да се укрие такъв обем кокаин. Много е странно, коментира той случаят.

Нито са ни проверявали, нито са ни разпитвали, допълни Христов. Не са ни обискирали, нищо, абсолютно нищо, подчерта той. Аз разбрах по път, обясни Тодор Христов.

Когато се прибрал в България, разбрал за случилото се, след като медиите започнали да го търсят по мобилния за повече информация и коментари.

Момчетата от отбора ни също са изненадани от случилото се и са пестеливи на коментари. Казват, че нямат нищо общо с уличения Орлин Атанасов и се надяват органите да си свършат работата, за да се изчисти името на ралито. Всички обаче са притеснени, че се поставя петно върху състезанието. Надяват се съвсем скоро всичко да се изясни.

Отборът ни показа пред медиите и колите, както и сервизния камион, пристигнали от Южна Америка след участие в ралито, допълват участниците в ралито.