За трета сутрин 300-400 столичани отидоха да пият кафе при парламента.

Малко след 8.30 часа пиещите кафе напуснаха зоната, където се събират - градинката до парламента - срещу входа, през който влизат депутатите - и блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

И днес протестът бе подготвил изненада. След като вчера и оня ден към сградата на НС летяха домати и краставици, днес пиещите кафе бяха приготвили за целта черен хайвер, с който замеряха „къщата на депутатството".
Някои разпознаха в хвърлилия хайвера бивш функционер на РЗС.

За трети пореден ден демонстрантите замеряха и с домати фасадата на Народното събрание.

Протестиращите носят плакати, които гласят: „Олигархични боклуци, искаме да поемете не политическа, а наказателна отговорност".
Възрастен мъж на първа редица пред загражденията пък счита, че главният прокурор на страната Сотир Цацаров също трябва да си ходи, като го призова за оставка. „Цацар-off и ти си от тях. Оставка!" пише на плаката, който той носи.
Друг голям транспарант пък съобщава на депутатите, че въпреки многократно поисканата прошка, такава няма да бъде получена. Той гласи: „Вие сте морално разложени политически трупове. Прошка няма!"

Малко преди 9 часа в парламента влезе лидерът на "Атака" Сидеров, заедно със свои депутати, което означава, че днес кворум ще има и парламентът ще работи. Очаква се днес депутатите да приемат промени в Закона за енергетиката.

Лидерът на „Атака" отказа да отговаря на журналистите и не се спря при тях. „Вие посаждате анархията, вие работите срещу държавността", обърна се той към репортерите, които вървяха след него и му задаваха въпроси.

За протестиращите пред парламента тази сутрин той заяви: „Това са 5 човека, които са платени и вие им помагате".

„Вие сте много наистина жалки, защото сте поръчкови", каза още той на репортерите.

10 минути след 9.00 в Народното събрание все още не се беше появил председател или заместник-председател, който да открие заседанието, но част от депутатите на "Атака" бяха в сградата.

Около 15 минути след 9.00 беше с кворум от 128 депутати бе даден старт на пленарното заседание.