Невиждани бонуси вече са готови да датат строителните предприемачи на клиентите, които плащат КЕШ при закупуване на недвижим имот.

В последните дни вече са станал хит оферти от типа - при закупуване на апартамент от 100 кв. м и нагоре и се плати за него веднага, на клиента да се дава като бонус малка гарсониера от 40 до 50 кв.

Целта на предприемачите и собствениците на апартаментите е да си върнат бързо вложените средства и да получат свежи пари.

Много от тях имат дългове и към банки, което още повече ги принуждава да търсят свободни средства.

В момента, обаче по Черноморието има предлагане на над 60 000 ваканционни апартамента, а търсенето е изключително свито.

Споменатите бонуси са именно за ваканционни имоти. Те са най-силно пострадали от общата стагнация на пазара, която се дължи на икономическата криза в световен мащаб.

Самата криза предизвика отлив на купувачи от западна Европа и Русия, които бяха основните клиенти на българския имотен ваканционен пазар.

Допълнително натежа и политиката на банките, които силно затегнаха кранчето на кредитите.

Така предприемачите се принуждават да правят огромни отстъпки, да свиват печалбите си до мининум или дори да продават на себестойност, за да получат реални пари.