Трима души, сред които жена и дете, пострадаха при зверски сблъсък на оживения булевард „Беломорски" в Кърджали, информира БНР. Инцидентът станал тази сутрин, малко след 7.00 часа на най-натоварения кърджалийски булевард.

Лек автомобил "Опел", движещ се с около 100 км./ч , се забил в дърво. Секунди по-късно върху катастрофиралата кола връхлетял бус. 13-годишното момиче пътувало именно в леката кола.

Мястото на инцидента остана отцепено от полиция, а движението по булеварда бе затруднено. На мястото имаше и пожарникари, които обливаха катастрофиралия "Опел" с вода, за да предотвратят неговото запалване.

Пострадалите са настанени в реанимацията на кърджалийската болница, а лекарите се борят за живота им.

По-късно "24 часа" съобщи, позовавайки се на близки на пострадалите, че детето е изпаднало в кома.

"Опелът", управляван от майката на момичето, се движил с висока скорост, защото семейството бързало за автобус, с който детето трябвало да пътува, информира НоваТВ.

Пдобен инцидент, отново с автомобил, забил се в крайпътно дърво, стана и в село Брестник, Пловдивско само две седмици, след като петима души пострадаха в тежка катастрофа в там, съобщи БГНЕС.

Вследствие на катастрофата 40-годишен мъж в болница в тежко състояние.

Пострадалият от същото село пътувал в посока Пловдив, карал е с висока скорост и е изгубил контрол на управлението на колата. Фолксвагенът прелетял над канавката и се ударил в дърво.

Продавач на вино в района е чул удара и е повикал помощ. Линейката е транспортирала пострадалия в тежко състояние до болница. Колата е толкова смачкана, че се е наложило да режат ламарини, за да извадят водача.