Комисията „Бисеров-Петното" отвори врати за медиите. Досега тя заседаваше при закрити врата. Първи на препитване мина един от хората на Петното - Цветан Бонев. Стана ясно, че Върбан Маринов, сочен за човек на ГЕРБ, е дал парите на Бисер Миланов. Петното му казал, че се е срещал с Бойко Борисов. Какво са коментирали, какво са обсъждали, на мен не ми бе казано, обясни Бонев.

12 000 лева „инвестиция", както той се изрази, получили след тази среща.

Бисер Миланов е политическа жертва, смята Цветан Бонев. Как в една демократична държава, по ирония на съдбата, на паметника на Цар Освободител бяхме задържани 20 човека и от къде идва тази поръчка, попита още той.

Бонев попита още, ако е имало жалба срещу Петното защо се е чакало 8 месеца, за да се стигне до ареста на Бисер Миланов. В София той дошъл през март за протестите, за да се бори за социална справедливост. Дойдох с чиста кауза, за да можем ние младите и хората на България да имат по-справедлив живот, сподели той.

Комисията „Бисеров-Петното" обижда хилядите протестиращи, реагира ГЕРБ
Още...

Още от тогава е безработен, нито пък учи. Бисер Миланов ме издържаше, каза Цветан Бонев. Не искам да ставам медийна звезда, нито искам да се правя на интересен пред всички, сподели още той. Според него политиците злоупотребявали с порива на хората. Откакто е по протестите видял „много объркан народ".

По протестите видял хора, които не знаят какво искат и защо са на площадите. Има спуснати лица, които контролират протестите, предполага Цветан Бонев. На него не са му давани пари, за да протестира, но има информация, че са давани пари за протестите.

Очаквано и днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се яви в комисията „Бисеров-Петното". Трябваше да дойде и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, за който се твърди, че съдействал да се осъществи срещата между Борисов и хората на Петното.

В комисията не се появиха и Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главников.
За поредно заседание комисията не отвори и дума за случая „Бисеров", като обяснението бе, че никой не се е явил по този казус.
Припомняме, депутатите от ГЕРБ преди повече от седмица напуснаха комисията в знак на протест, че се работи единствено по темата „Петното".

Деян Стефанов пък обясни, че на 26 декември той, Марио Генчев, Йордан Бонев и Бисер Миланов отишли до къщата на Бойко Борисов. 2-3 часа Йордан Бонев и Петното прекарали в дома на лидера на ГЕРБ.

Бисер беше доста превъзбуден след срещата, стана ясно от думите на Деян Стефанов. Беше въодушевен от срещата, но пред нас нищо не казаха, допълни той. Петното се радвал и казвал само „Бойко е човек от народа". Казал още „Спокойно, всичко ще се оправи". Чакаше финанси, защото бяхме закъсали яко, сподели пред депутатите Деян Стефанов.

От думите му стана ясно, че пари им трябвали за протестите. Аз бях на 27-ми с Бисер като отиде да вземе парите, сподели той. „Сделката" станала в столичната автогара. Пликът с парите е предаден на Петното от Върбан Маринов, който е сочен за близък до Пламен Нунев. На следващия ден хората на Бисер Миланов празнували.

Йордан Бонев сподели от своя страна пред депутатите от комисията, че две седмици преди срещата с Бойко Борисов, Петното разговарял с депутата от ГЕРБ Пламен Нунев, искайки среща с лидера на ГЕРБ.

На 25 декември Бонев по нареждане на Петното пише на Борисов във Facebook. На 27 декември лично експремиерът кани него и Петното на кафе в дома си в Банкя.

Йордан Бонев обясни, че на срещата е договорено хората на Петното да обяснят, че са работили за Николай Бареков и той им е плащал. Уговорили се да протестират и при гласуването на януарския вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски. Хората на Петното трябвало да предизвикат хаос и сблъсъци с полицията и между протестиращите, който да доведе до оставката на правителството.

За да направим това ни беше обещано 500 000 лева и да заместим партия "Атака" в парламента, сподели Йордан Бонев, като потвърди за дадените им 12 000 лева капаро. Аз бях на тази среща, призна той.

Летните протести са абсолютно организирани от партия ГЕРБ, каза още Бонев. Стана ясно от думите му, че Борисов имал нова оферта - 1 милион лева на приближен от движението на Бисер Миланов. Целта била да се превземе парламентът.

По-късно обаче - пред журналисти в кулоарите - Бонев се коригира, като уточни, че тези 1 милион лева ги давали от кръга „Капитал" за превземане на парламента.

Бисер Миланов в момента е обладан от партия ГЕРБ чрез неговата приятелка Йоана Капанджиева, смята Йордан Бонев. Петното в момента прикрива Бойко Борисов, категоричен бе той.

Стана ясно, че Йордан Бонев е бил член на младежката структура на ГЕРБ, след това минава в редиците на БСП. От кратките си познанства с лидера на ГЕРБ, Бонев си прави изводите, че той изпитвал ненавист към Волен Сидеров и Сергей Станишев.

Бисер Миланов искал системата да му обърне внимание, това не станало и затова Петното решил, че Бойко Борисов е по-добрият му вариант.

На разговора с Бойко Борисов били обсъдени и останалите политически лидери.

За БСП: „Ако Първанов беше председател на БСП, можеше да се разберем, но със Станишев не можем. Доган изнасилва Станишев и БСП, а Първанов нямаше да го позволи", казал лидерът на опозицията.
С президента Росен Плевнелиев се разбирали
: „Той си има една ниша, да си работи. Каквото му кажа, това прави, той е мой човек", бил коментарът на Борисов.
За Николай Бареков: „Оженихме го, а той ме предаде".
Борисов бил разочарован и от националиста Волен Сидеров - „Пихме вкъщи ракийка, а като му дадоха пари, ме предаде".
Иван Костов  пък ту го ядосвал, ту не го ядосвал.

Станал ясен и страхът на Борисов, че БСП и ДПС му правели капани.

Хората на Петното разкриха и подробности около нощта на белия автобус - плащало се по 100 лева на протестиращи да лягат по земята, да вадят павета и други. Феновете на Левски пък били хора на Бойко Борисов.