Около 30 000 лева планира да плати Министерство на регионалното развитие на фирмата, която ще осигури възможността да получаваме SMS с номера и адреса на избирателната ни секция, пише БГНЕС.

За да намери фирма, която да достави тази услуга, МРР обяви обществена поръчка. Така ще се осигури алтернативен начин българските граждани да разберат къде е мястото им за гласуване.

Търси се компания, която да създаде възможността хората да могат или да звънят на стационарен (или на мобилен телефон) или да изпращат SMS до единен номер за трите мобилни оператора, за да разберат адреса на избирателната си секция.

Припомняме, че подобна услуга беше предоставена от ГРАО и на изборите за Европейски парламент на 25 май. Цената на краткото съобщение беше 25 стотинки без ДДС, а с него имащите право на глас можеха да проверят своите данни в избирателните списъци, както и в коя секция са разпределени да гласуват. Необходимо беше да се изпрати ЕГН, след което системата връщаше sms с номера и адреса на избирателната секция.

Крайният срок за подаване на оферти за спечелване на обществената поръчка е 27 август.