От магазин в Русия е закупен куфарът, в който беше намерено убитото дете край Пасарел. Това съобщава БНР, позовавайки се на информация от официалното представителство на марката за България.

Търговският директор на марката за страната ни Светломир Пандазиев обясни, че конкретният куфар, в който е намерено тялото, е изнесен през февруари 2014 г. от Белгия за Русия.

Момченцето е високо около 112 см с кестенява коса и кафяви очи. Яснота за самоличността му все още няма.

Припомняме, вчера полицията разпространи снимка на куфар като този, в който безжизненото тялото на детето бе открито. Ден по-рано беше разпространен и фоторобот на детето с молба към всички граждани за съдействие. От полицията призовават хората, които разполагат с информация за изчезнало дете, отговарящо на описанието, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Близки до разследването споделят, че сред сигналите има и такива на хора, които наистина искат да помогнат, но до момента нито един сигнал не е довел до конкретна насока за разследването.

По случая се работи както у нас, така и зад граница. СДВР проверява всички възможни версии по случая. Сред водещите е, че убиецът е близък роднина на детето. Криминалистите не изключват убийството да е извършено далеч от мястото, където е открито тялото. Установено е, че куфарът се е заплел близо до брега на езерото, след като е започнало изпускане на водите от басейна заради снеготопенето.