Кметът на Хасково Георги Иванов живее в къща за 2,5 млн. лв. (по консервативна оценка). Домът му разполага с басейн, кемпер, къща за гости. Намира се точно до язовир Клокотница, до който има пряк достъп с кей. Това показа разследване на БиТиВи.

През 2007 кметът на Хасково обявява в декларация пред Сметната палата, че същата година със съпругата си са придобили 12 декара ниви и 500 кв. м. сграда със смесено предназначение в землището на село Гарваново. Купили ги със заеми. Всичко за 70 хиляди лева. От проверка на ДНСК през 2011 обаче става ясно, че постройката със смесено предназначение се е появила не през 2007, а през 2005 година.

От птичи поглед се вижда, че имотът на кмета опира в язовир Клокотница. Алея, която минава през аранжираните зелени площи, води да кей над водата. А достъпът до брега на язовира е запазен само за кмета и семейството му. Според архитекта Марин Бакалов това не е законно.

Регионалната преса твърди, че проверката на строителния контрол от 2011 установила, че семейството на кмета е строило неправомерно върху земя, която се води пасище. Наложили глоба за това. И наредили да бъдат съборени къща за гости, барбекю и прилежаща към него ограда на кметската. В имота на кметското семейство има също басейн, детска площадка, оранжерия с обработваема площ пред нея и градина наоколо.

Освен недвижимо имущество за милиони, общински съветници в сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията алармират, че кметът има и хоби за над милион: колекционира ретро автомобили. От декларациите му се вижда, че между 2006 и 2013 е купил шест автомобила, за които може да се предположи, че са ретро. Общата им стойност е малко над 53 хиляди лева.

Истинската колекция на кмета обаче се води на името на автокъща в града, твърдят запознати, с която той формално няма нищо общо. Според младата собственичка на автокъщата, която е наследила бизнеса от баща си - приживе приятел на кмета, споделяли страстта към ретро колите.

Както за ретро колите се знае, че са на кмета, въпреки че се водят собственост на автокъща, така и за комплекс - бъдещ шоурум в града се говори, че пак е на кмета, въпреки че по документи е на фирми, с които той привидно няма нищо общо.

Кметът Георги Иванов заяви, че се гордее с имотите си. Призна, че е забогатял като кмет, но акцентира на това, че е първият строител в града, който правел по 120 апартамента на година. Иванов заяви, че имението му е преминало през петгодишна ревизия, а семейството му е с доказани доходи.

Това, което беше показано в репортажа, той нарече „затоплена манджа", която по-рано готвели Николай Бареков и Яне Янев. Нарече го и „манипулация", а след това извади списък с „поръчани" градове, по който "БиТиВи работи", за да дискредитира кметовете им преди изборите - Кюстендил, Монтана, Шумен, Сандански, Хасково, Сливен, Несебър, Каварна, Варна, Гоце Делчев, Смолян.

Колекцията си автомобили градоначалникът оцени на 4 млн. лв. и обясни, че ги купува в изключително лошо състояние, но след това ги реставрира, което покачва цената им.

„30 години съм работил в строителството. Вие какво очаквате - да живея колиба ли? Един кмет трябва да е бедняк ли?", запита хасковският кмет.

От репортажа става ясно още, че членовете на цялото семейство на кмета са притежатели на крупни бизнеси и имоти.

На финала Георги Иванов обяви, че БиТиВи работела в посока да бъде осуетен негов следващ мандат, но обикновено при него ефектът бил обратен. Обеща да предостави отчет с колко е забогатяло семейството му от началото на кметския му опит - цели четири мандата.