Цветан Цветанов е лидер на престъпна група, която е създала втори властови център в държавата.

Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев на пресконференция в централата на партията.

По време на брифинга от РЗС разпространиха информация, че бизнесмен запознат с финансирането на ГЕРБ от "Лев корпорация" и с корупционните схеми в столична община е бил обект на тормоз, а синът му е бил пребит.

Яне Янев заяви, че преди три дни хората от Тетевен и София са му съобщили, че свидетел по делото „Октопод" е напуснал България от страх от репресии.

Депутатът Емил Василев заяви, че името на свидетеля е Асен Урманов.

Той е почетен гражданин на Тетевен и от 1997 година работи в Лев корпорация.

През 2005 година Урманов е оглавил експертния съвет по екология в Столична община и е бил главен експерт по проекта за завод за преработка на отпадъци на стойност 120 млн евро.

Било е осигурено чуждестранно финансиране, но проектът не е бил реализиран заради искана голяма комисионна от страна на столична община.

През 2009 година Урманов е бил координатор на ГЕРБ в два столични района и като такъв има документи за спонсорство от Лев корпорация, подписани лично от Цветан Цветанов.
Яне Янев не отговори на журналиситчески въпрос дали разполага с копия на тези документи.

Емил Василев заяви че Урманов е бил привлечен за свидетел по делото „Октопод" защото е бил най-запознат с отношенията между Алексей Петров и Георги Цветанов.

Припомняме, Георги Цветанов е свидетелят по едно от обвиненията срещу Петров за изнудване и рекет.

По думите на Василев Урманов бил подлаган многократно на разпит от прокурор Светлозар Костов който се е държал изключително арогантно.
Разпитите са били прекратявани в момента, в който Урманов спомене факт обратен на обвинителната теза, след което е бил привикван отново в рамките на два-три дни.

По думите на Емил Василев, след като психическият тормоз не е успял, започнали непрекъснати обаждания на телефоните на синовете и съпругата му. Неизвестни лица представящите се служители на ДАНС са заявили че не могат да го открият и е възможно той да бъде арестуван.

Според депутатите от РЗС това е продължило и след като Урманови са сменили своите телефони.

Урманов напуснал страната, а пред къщата му в Горна Баня е бил поставен пост от цивилни полицаи, разказа още Емил Василев.

По думите му на 16 октомври, около 2.00 часа през нощта в дискотека в Златна Панега е бил пребит с чукове синът Свилен Урманов.

Той е бил опериран в Пирогов, където лекарите констатирали счупване на черепа и хлътване на теменната кост .

Свилен Урманов е на 22 години, няма криминални прояви, не се познава с нападателите си и работи в „Булстрад", разказаха от РЗС.  Според информация на Яне Янев биячите са с влезли в сила присъди за убийство и им предстояло въдворяване в затвора.

Съпругата на бизнесмена, Надя Урманова, разказала пред Василев, че са й се обаждали високопоставени служители, които са я заплашвали с проверки и ревизии, ако мъжът й не свидетелства срещу Алексей Петров.

Асен Урманов е заявил, че ако има гаранции за сигурността му, той е склонен да се върне в България и да представи доказателства за финансирането на ГЕРБ.
Освен това той е поискал среща с главния прокурор Борис Велчев, за да му се гарантира разпита пред съдия.

По думите на Янев, Урманов осъществявал контакта между дарителите на ГЕРБ и Цветан Цветанов. Той заяви, че в понеделник РЗС ще поиска главният прокурор да приеме Урманов, който може да се завърне у нас в сряда.

От партията обещаха, че ще организират пресконференция веднага, след като Урманов съобщи на прокуратурата за корупционните практики в общината. Янев изрази надежда че „във ВКС има достатъчно честни прокурори".

Янев заяви че има информация за опити фирми да бъдат изнудвани да правят фиктивни дарения на ГЕРБ.

Лидерът на РЗС заподозря мръсно финансиране и пране на пари. Практиката, по думите му, е извършвана от Цветан Цветанов.

Янев изрази убеденост, че Бойко Борисов не е знаел нищо за корупционните практики и за опитите на Цветан Цветанов да създаде нов властови център, заедно със своята групировка, в която влизат още председателят на общинския съвет Андрей Иванов и съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова.От РЗС обещаха серия от пресконференции с факти и доказателства по този въпрос.

Зам.-председателят на партията Атанас Семов коментира разпространената в медиите информация, че член на партията е бил обект на сексуален тормоз от страна на Яне Янев. Според него „клеветата се превърна в герб на управлението на ГЕРБ". Според него днешното „окалване" цели да заглуши поредните факти, които от РЗС разкриват.

Според Семов, обидите на сексуална основа са признак на безпомощност в политиката. Той заяви още че очаква да се появят компромати и срещу синдикалните лидери.

Оцеляхме при Живков, ще се справим с подражателите, заяви той.

Янев коментира, че е сто процента хетеросексуален и никога не се е занимавал с "педерастки истории".