Окръжна прокуратура-Сливен е постановила, че няма злоупотреби с финансови средства от Европейския съюз от страна на община Сливен при работата по водния цикъл на града. По думите на юриста на общината Елеонора Христова, цитирана от Радио „Фокус", днес в общината е получено постановление на прокуратурата за прекратяване на наказателно производство, заведено по жалба на фирмата-изпълнител на проекта „Хидросистеми".

Фирмата е сезирала прокуратурата, която въз основа на сигнала срещу кмета на общината е завела наказателно досъдебно производство за превишаване на властта и правата от негова страна. Като причина се посочва неизплатеният аванс за извършени дейности по проекта.

След като е извършила проверка по тези твърдения, Окръжна прокуратура-Сливен се е произнесла, че няма извършено длъжностно престъпление и прекратява производството срещу кмета Йордан Лечков. В документа е посочено, че спорът между двете страни - общината и „Хидросистеми" подлежи на разглеждане от Арбитражния съд.

От прокуратурата обаче са категорични, че злоупотреби с европейски средства няма и уведомява за своето решение както кмета на общината Йордан Лечков, така и управителя на фирмата, подала жалба в прокуратурата.