Още едно момиче е било простреляно по време на вчерашната стрелба с въздушна пушка във Враца. Така пострадалите при инцидента край училище "Христо Ботев" станаха общо четирима. Всички те са ученици.

За стрелбата са арестувани двама души.

Първоначално бяха известни трима пострадали, но тази сутрин още една деветокласничка е съобщила на училищните власти, че е пострадала при стрелбата.

Вчера следобед в района на училището от таванско помещение на жилищна кооперация беше стреляно по ученици, които през голямото междучасие са били край автомат за напитки и закуски пред съседен жилищен блок.

"Няколко пъти е стреляно. Четири деца са уцелени, но изстрелите са били повече, никой не може да каже колко са. Раните бяха съвсем повърхностни, нямаше нужда от допълнителна медицинска помощ в заведение. Останаха в учебните часове до края на учебния ден", съобщи пред Радио Враца училищният директор Виктор Кръстев. Той е категоричен, че не е имало конфликт между учениците и стрелците. По думите му пострадалите ученици са отличници и кротки деца.

Веднага след стрелбата в кооперацията са задържани двама мъже на 24 и 21 години. Според очевидци, те са били видимо неадекватни.

По-късно стана ясно, че на двамата младежи е повдигнато обвинение за хулиганство и причиняване на леки телесни повреди по член 325, ал. 1 от Наказателния кодекс.