По разпореждане на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил, изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Асен Друмев подписа заповед за прекратяване на пълномощията на заместник-изпълнителния директор на фонда Красимир Неделчев, считано от днес.

Заповедта бе издадена във връзка с изнесените данни от страна на прокуратурата, уличаващи Неделчев в пране на пари и приемане на подкуп.

Министърът на земеделието и горите, който е и председател на Управителния съвет на фонда насрочи за утре извънредно заседание на Управителният съвет на ДФ “Земеделие”, на който ще се вземе решение за освобождаването на заместник-изпълнителния директор от ръководството на фонда, съобщи пресцентърът на МЗГ.

Няма да допуснем името на ДФ “Земеделие”, авторитетът на програма САПАРД и бъдещето на българското земеделие в Европейския съюз да бъдат свързвани с подобни деяния, заяви министър Кабил.
Ще бъда безкомпромисен спрямо всеки служител от системата на Министерството на земеделието и горите и в ДФ “Земеделие”, уличен в нарушаване на законодателството, допълни той.

“Смятам, че случаят с Неделчев, макар и твърде неприятен за ДФ “Земеделие” е доказателство за решителността ни за борба с корупцията и опитите за злоупотреба със средства от фондовете на Европейския съюз”, заяви изпълнителният директор на ДФ “Земеделие” Асен Друмев.

Припомняме, по-рано днес Софийска градска прокуратура внесе искане в Софийски градски съд за отстраняване от длъжност на Красимир Неделчев.